حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

000
info@mosafaa.ir

انواع بلورهای پرحاشیه شکر!

انواع شکر و قند

همچنان حرف ها و صحبت های منفی زیادی حول شکر در جریان است و نمی توان تمام آنها را نادیده گرفت. اما من به شخصه اعتقاد خاصی به شکر دارم و اگر قرار باشد یک جمله درباره آن بگویم؛ این خواهد بود:
” شکر سوخت جت بدن است. ”
اما واقعاً چرا همیشه اینقدر درباره مضرات شکر صحبت می شود؟
چندین نوع شکر در بازار موجود است. آیا تمام آنها برای سلامتی ضرر دارند؟

در این مطلب قصد داریم انواع مختلف شکر را بررسی کرده و مرغوب ترین و سالم ترین آنها را معرفی نمائیم.
نظرات خود در باب موضوع و مطالب ارائه شده و همچنین پیشنهادات خود جهت بهبود مطالب وبلاگ در قسمت ارسال دیدگاه با ما درمیان بگذارید.

مزرعه نیشکر
مزرعه نیشکر

شکر از کجا پیدا شده است؟

شکر از دو گیاه نیشکر و چغندر قند بدست می آید. همین اول کار بگویم که شکر نیشکر بسیار از نظر کیفیت و ارزش غذایی از شکر چغندر بهتر است. هزاران سال پیش در هندوستان نیشکر یافت و طعم شیرین آن چشیده شد. در آن زمان شیرینی نیشکر درحالی که هیچ زنبوری در تولید آن نقش نداشت کمی عجیب بنظر می رسید. در زمان امپراتوری هخامنشیان گیاه نیشکر به ایران وارد و نحوه استفاده آن هم آموزش داده شد.

از اسرار مربوط به قند و شکر به دقت محافظت می شد و این امر باعث شده بود که به کالایی گران بها، لوکس و کمیاب تبدیل شود. به طبع طمع سود زیاد تجارت شکر را رواج داد. پس از کشور گشایی های اعراب، آنها هم با رازهای تولید و استفاده از نیشکر پی بردند و به شمال آفریقا و جنوب اروپا منتقل کردند.

کریستف کلومب پس از رسیدن به قاره آمریکا خیلی زود متوجه وجود مقدار زیادی از نیشکر در زمین های آنها شد. مردم محلی آمریکا هم البته از آن استفاده می کردند اما با ساخت کارخانه های تولید شکر در انگلستان، کشت نیشکر ها در آمریکای جنوبی شکلی صنعتی تری به خود گرفت و انگلستان به قطب صادرات نی شکر در جهان مبدل شد. بعدها با خارج شدن این کشور ها از مستمری انگستان خود دست به صادرات نیشکر در جهان زدند.

امروزه همچنان نیشکر یکی از کالاهای تولیدی و با ارزش کشورهای آمریکای جنوبی به شمار می رود.

فرمول شیمیایی مولکول شکر
فرمول شیمیایی مولکول شکر

ترکیبات علمی

همانطور که می دانید قند و شکر هر دو از ساکارز تشکیل شده اند و در دسته بندی قندها یا ساکارید ها قرار می گرد که خود در دسته کربوهیدرات ها (هیدرات های کربن) قرار دارند.
به زبان ساده ساکارز یک نوع قند بزرگ است است که برای هضم و استفاده از آن باید بدن آن را به گلوکز و فروکتور تبدیل کند. گلوکز و فروکتوز همان سوخت جت بدن هستند که انرژی زیادی در مدت کوتاهی به بدن می توانند منتقل کنند.

انواع شکر
انواع شکر

انواع شکر

انواع مختلفی از شکر وجود دارد که با اضافه کردن مواد مختلف نام های متفاوتی هم بر روی آنها گذاشته اند. اما در نهایت می توان گفت ۳ نوع اصلی شکر به شکر سفید، شکر زرد و شکر قهوه ای خلاصه می شود.
هر سه نوع ذکر شده قند یکسانی دارند و تفاوت از وجود مقدار متفاوتی از ماده ای قهوه ای رنگ به نام مَلاس یا مالاس در آنها پدیدار می شود.

شکر سفید

نیشکر پس از برداشت در کارخانه فرآیند طولانی ای را طی می کند تا تبدیل به شکر سفید شود.
در مرحله اول این نیشکر ها آسیا شده و تبدیل به پودر می شوند. در این هنگام با پاکسازی آن پودر از مواد اضافی و طی مراحل دیگری به شکر سفید تبدیل می شود.
پاک سازی شکر کار ساده ای نیست و در طی فرآیند چند باره پخت این اتفاق رخ می دهد.

شکر قهوه ای یا سرخ
شکر قهوه ای یا سرخ

شکر سرخ

یکی از موادی که جزء اضافات پودر نیشکر به شمار می رود همان مَلاس یا مالاس است. مالاس به طور طبیعی در نیشکر وجود دارد و خاصیت های بسیاری نیز به آن می بخشد اما یک اشکال بسیار بزرگ دارد و آن هم مرطوب کردن شکر است.
دانه های مرطوب شکر به سادگی به یکدیگر چسبیده و کلوخ های بزرگی می سازند. حال فرض کنید که در مرحله انتقال از کارخانه و چیدمان چندین گونی شکر بر روی هم، زیر فشار، چه اتفاقی رخ می دهد!
سخت شدن استفاده از آنها و در آوردن از کیسه یکی از دلایلی است که رطوبت آن گرفته می شود اما نکته دیگری که از آن بسیار بسیار مهم تر است، آن است که رطوبت باعث کاهش ماندگاری و خراب شدن آن می شود.

اگر تمام مالاس و رطوبت از شکر گرفته نشود و مقداری از مالاس در آن باقی بماند، رنگ قهوه ای شکر بر روی آن باقی می ماند و به شکری مبدل می شود که ما آن را با نام شکر قهوه ای یا شکر سرخ می شناسیم. بنابراین شکر قهوه ای چندین مرحله قبل از شکر سفید بدست می آید.
هرچقدر شکر قهوه ای تر باشد، مالاس بیشتری دارد در نتیجه مرطوب تر و چسبنده تر است.

شکر زرد

حال اگر شکر سفید را با مالاس و چند ماده دیگر ترکیب کنند شکر بدست آمده، شکر زرد نامیده می شود. شکر زرد به شکر قهوه ای روان هم شهرت دارد چرا که بر خلاف شکر قهوه ای چسبندگی و رطوبت ندارد.

کدام نوع مناسب تر است؟

همانطور که گفته شد ساختمان اصلی در سه نوع شکر زرد، سرخ و سفید یکسان است و تنها تفاوت آنها مواد افزودنی است. تمام آنها از ساکارید تشکیل شده اند که مقدار زیاد آن برای سلامتی ضرر دارد و به عنوان قند اضافی شناخته می شود. اما وجود مالاس باعث کمک به شکستن راحت تر ساکارز و تبدیل آن به قند کمتر و مفید گلوکز می شود.

بنابراین به طور خلاصه باید بگویم شکری که در آن مالاس وجود دارد از شکر بدون مالاس بهتر است. پس شکر زرد و قهوه ای (سرخ) از شکر سفید بهتر و کم خطرتر هستند.
حال اگر ملاس به طور طبیعی در آن وجود داشته باشد باز هم از نوع دیگری که بعداً به آن همانند افزودنی اضافه می شود، مرغوب تر است. پس شکر قهوه ای (سرخ) نسبت به شکر زرد طبیعی تر است.
شکر قهوه ای توسط اهالی و بزرگان طب سنتی و مدرن هم تایید شده است.

شکر سفید ، قهوه ای و زرد
شکر سفید ، قهوه ای و زرد

فروشگاه مصفی

ما در فروشگاه مصفی همواره سعی داریم تنها سالم ترین و باکیفیت ترین محصولات را به فروش برسانیم. سیاست فروشگاه مصفی جا انداختن تغذیه سالم در میان مردم است.
قند و شکر از جمله کالاهای پر استفاده در کشور ما هستند. من به شخصه تقریباً هر روز یک لیوان چای شیرین را در وعده صبحانه میل می کنم بنابراین وقتی تا این حد استمرار در مصرف خوراکی خاصی وجود دارد، بهتر است، با بررسی انواع مختلف آن بهترین آنها را انتخاب کنم.
قند هم از نیشکر و هم از چغندرقند بدست می آید اما همانطور که گفته شد کیفیت محصولات چغندر قند چندان مناسب نیست.
قند قهوه ای مصفی از نیشکر بدست آمده و مالاس آن دست نخورده است.

برای مشاهده یا سفارش قند و شکر قهوه ای مصفی در بخش صبحانه سالم به قند، نبات و شکر مراجعه نمائید.

ارسال دیدگاه